BenFit voedingsprogramma

 

Het BenFit programma is speciaal ontwikkeld om gezond af te vallen. Je wordt begeleid door een persoonlijke coach die samen met je aan de slag gaat om een gezonde leefstijl te realiseren. Jouw coach helpt je op een andere manier te kijken naar jouw lichaam en gezondheid.

BenFit is meer dan alleen afvallen;
• Positief in het leven staan
• Controle hebben over je eigen lichaam en gewicht
• De manier om je steeds beter te voelen en om te genieten van het leven

 

Voedingsadvies

Het BenFit programma geeft je een wekelijks voedingsadvies, inclusief boodschappenlijst, individueel afgestemd op jouw lichaam en situatie. Er wordt gekeken naar de energiebehoefte van jouw lichaam (op basis van jouw ruststofwisseling), naar de intensiteit van jouw werk én het aantal uren dat je sport. Een uniek gezond voedingsadvies voor jou op maat gemaakt!
Het voedingsadvies van BenFit is gezond, gevarieerd, met regelmaat en voldoende, het is gebaseerd op de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. BenFit is geen dieet, het bevat geen supplementen of maaltijdvervangende producten, maar het leert jou hoe je gezond eet. Een eetpatroon dat past bij jouw lichaam en dat je voor altijd aan kunt houden, doordat je lekker en verantwoord eet, maar zeker geen honger lijdt.
Het BenFit voedingsadvies ondersteunt een verantwoord gewichtsverlies tot 1 kilo per week. Daarnaast leer je tijdens het programma meer over voeding en hoe je balans creëert tussen jouw nieuwe eetpatroon en gezond bewegen en ontspanning.

 

Gezond bewegen

Het BenFit programma zorgt ervoor dat gezonde beweging een vast onderdeel van jouw gezonde leefstijl wordt. Jij gaat ervaren wat lichaamsbeweging voor jou doet en je gaat het verschil voelen, zowel geestelijk als lichamelijk. Je gaat wekelijks werken aan je conditie en fitheid met als doel: lichaamsbeweging tot een vast onderdeel te maken van jouw gezonde leefstijl en verantwoord afvallen.
Jouw persoonlijke BenFit coach geeft advies wat je het beste kunt doen op het gebied van lichaamsbeweging. De BenFit pijler beweging kan ingezet worden op meerdere niveaus van intensiteit.
• Het is mogelijk om te kiezen voor een individuele- of teamsport, waarbij je algemene richtlijnen volgt van je coach maar voor een groot deel zelfstandig te werk gaat.
• Jouw BenFit coach, adviseert inzake je dagelijkse bewegingspatroon, cardio- en krachtoefeningen voor thuis als aanvulling op een sportschooltraject.
• Op advies van je BenFit coach, ga je 3 keer per week intensief sporten en krijg je advies over je algehele bewegingspatroon, eventueel uitgebreid met richtlijnen over je cardio-en krachttraining naast je sportschoolbezoeken.

 

Lees hier het prachtige verhaal van Jack en Ria en zie wat je met Benfit kan bereiken!

Eind augustus ging ik bij de overburen frietjes halen. Tijdens het wachten zag ik de flyers van Uniek fitness liggen. Duidelijk een goede plek, want het had grote gevolgen! Ik nam de flyers mee naar huis en legde ze bij Jack, mijn echtgenoot, neer in de hoop dat hij er iets mee zou doen. Hij had al enkele keren aangegeven wel meer te willen gaan bewegen in verband met overgewicht en te hoge suiker en bloeddrukwaarden, maar had last van zijn gewrichten.

Een jaar geleden zijn wij in Ammerzoden komen wonen vanuit het Bourgondische Den Bosch, maar Ammerzoden kan er ook wat van. Heerlijke restaurantjes met hapjes en drankjes op loopafstand en een lekkere slager, bakker en kaasboer om de hoek. En natuurlijke lieten we alle gasten die ons nieuwe stulpje kwamen bekijken heerlijk meegenieten.

Jack bekeek de flyer en zei: “kom, laten we dit gaan doen!” We… die zag ik even niet aankomen. Hij wilde dit avontuur wel met mij samen aangaan. Gezellig samen naar de sportschool. Nou ja, in een jaar tijd was ik ook wel wat bijgekomen en werd het wel tijd voor actie.
Gelukkig zit de sportschool, net als de rest, ook op loopafstand, dus waarom ook niet daar van profiteren. Wel spannend, want je weet niet wat je kunt verwachten. Ik ben eigenlijk meer een buitenmens die graag fietst en wandelt. En eigenlijk het liefst samen met Jack, maar ik kon tot nu toe hem de mooie omgeving van Ammerzoden niet lopend laten zien vanwege zijn lichamelijke klachten.

Ik melde ons aan en kregen direct een kennismakingsgesprek. We werden hartelijk ontvangen en het voelde meteen heel goed. We gingen aan de slag met een programma dat op ons lijf was geschreven. Het paste goed in ons dagelijkse voedingsprogramma, de producten waren bekend en vertrouwd en de kinderen, we hebben twee zonen van 19 en 22, konden lekker mee-eten. Daar hoefden we niets aan te veranderen. Het hele gezin genoot mee van de ‘nieuwe’ lekkere en gezonde recepten.
De enige verandering was dat we veel vaker mochten eten dan we gewend waren. En dat was even puzzelen in het begin. De tijd vliegt ook zo snel voorbij, voor je het weet ben je alweer aan de volgende maaltijd toe. Ik heb een baan waarbij ik veel met mensen werk en dan moest ik toch af en toe aanpassen, maar dat haalt je ook wel weer uit het oude gewoonte patroon. Je wordt veel bewuster van wat je eet. Ik ben een echte zoetekauw en graai graag in de snoep- en koekjespot op mijn werk. Vooral als ik mezelf een beetje flauw voel. Doordat ik mij goed aan mijn tussendoortjes hield had ik die zoetigheid niet meer nodig en was de verleiding een stuk kleiner. Ja, en dat zag je iedere week wel op de weegschaal. De vrijdag was iedere keer een klein feestje. Gezellig met de coach wegen en meten en de week doorspreken. Wat een aandacht en wat een pret hadden we. Eerlijk gezegd mis ik dat nu wel. Gelukkig ontmoet ik de coaches nog geregeld in de sportschool en blijven ze erg betrokken.

Het BenFit programma heeft ervoor gezorgd dat ik in 11 weken bijna 5 kilo ben afgevallen. En ik ben heel wat centimeters kwijt op buik en benen. Jack is 10 kg afgevallen en heeft nu ook mooie bloeddruk en suikerwaarden.

Ik probeerde minstens drie keer per week te sporten en hield mij zo goed mogelijk aan het aangereikte programma van de sportcoach. Het is fijn dat je met dit abonnement ook alle andere lessen mag volgen en uitproberen. Ik houd heel veel van dansen en ga op woensdag avond lekker uit mijn dak op de tropische klanken van de Zumba. Een stevige work-out met een gezellige groep waar je vrolijk van wordt. Dit is afvallen met plezier.

Het hartelijke ontvangst, een goed en deskundig begeleid sportprogramma plus een prettig en realistisch voedingsprogramma heeft ervoor gezorgd dat ik mijn persoonlijk doel heb bereikt. En ik ga zeker door. Het voelt zo goed!

Het was ook erg leuk en motiverend om dit met mijn partner te doen. Je stimuleert elkaar om de doelen te realiseren. Je voelt je beter in je lijf en dat is ook thuis merkbaar. Hij heeft nu wel een etentje verdient, want zijn resultaten waren gewoon nog beter. Voor mij is het al fantastisch dat we nu er samen op uit kunnen trekken. Dat wordt binnenkort lekker samen wandelen langs de Maas….

Uniek Fitness Bedankt!!!