Salade met asperges en parmaham

Salade met asperges en parmaham

Het is weer de tijd van de asperges! Dus tijd voor een lekker recept: salade met asperges en parmaham!

 

 

 

 

 

Ingrediƫnten voor 4 personen
4 perziken
100 gram parmaham
100 gram (groene) asperges
125 gram mozzarella
100 gram rucola
8 blaadjes basilicum
2 eetlepels balsamicoazijn
1 eetlepel olie

Hoe maak je het?
– Snijd de perziken in plakjes en smeer ze in met 1/2 eetlepel olijfolie.
– Gril de perziken aan elke kant in een grillpan op medium hoog vuur voor ongeveer 4 a 5 minuten aan elke kant, zet apart.
– Hussel dan de groene asperges om met 1/2 eetlepel olie en wat peper en zout.
– Verwarm de grillpan weer op medium hoog vuur en grill hierin de groene asperges rondom aan gedurende 10 minuten. Regelmatig even omdraaien, zet dan apart.
– Maak nu de salade door de rucola in een grote schaal te doen. Verdeel daar de parmaham, gegrilde perziken, gegrilde asperges, basilicum en de mozzarella over.
– Serveer met de balsamico azijn en wat peper en zout.

Voedingswaarden per persoon
260.75 kcal
18.30 gram eiwitten
10.45 gram koolhydraten
15.58 gram vetten

Bron: Benfit

Geef een reactie

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>