Sorbet met perzik

Het is nog maar lente maar met deze hete temperaturen lijkt het soms al wel zomer. Wat is er nu lekkerder met deze temperatuur dan een heerlijke zelfgemaakte sorbet?! Hieronder het recept van een sorbet met perzik.

 

Dit heb je nodig:
– 250 ml water
– 150 g suiker
– 50 g honing (of een andere zoetmaker)
– 2 gelatinebladeren
– ½ citroen
– 1 kg rijpe perziken

 

 

 

Zo maak je het:
1. Breng het water met de suiker en de honing aan de kook. Haal de pan van het vuur zodra het kookt.
2. Doe de gelatine een paar minuten in een bak met koud water tot ze zacht zijn. Giet het water af en knijp de gelatine uit.
3. Voeg de gelatine en het suikerwater samen en laat het helemaal afkoelen. Dit is de siroop.
4. Pers een halve citroen uit en blancheer de perziken een minuut in kokend water. (Blancheren is het kort koken van voedsel, waarna je het ook direct weer afkoelt zodat het niet verder gaart.)
5. Verwijder het vel van de perziken en pureer de perziken met het citroensap en de siroop.
6. Zeef de puree door een zeef en bewaar het in de vriezer tot het de textuur van sorbet krijgt.

 

Je kunt een ijsmachine gebruiken om de juiste textuur te krijgen. Wanneer je geen ijsmachine hebt kun je ook je vriezer gebruiken. In dat geval moet je elke 30 minuten het mengsel in de vriezer doorscheppen tot je de juiste textuur krijgt.

Deze sorbet kun je natuurlijk ook met ander fruit maken zoals bessen, grapefruit of meloen bijvoorbeeld.

 

Eet smakelijk!

 

Bron: http://www.womenshealthmag.nl/Nutrition/sorbet-recept-sorbetijs-perzik-bessen-meloen-grapefruit

Geef een reactie

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>