Massage

 

Tarieven

Ontspanningsmassage:

  • 30 minuten € 19,50
  • 60 minuten € 39,-

Ontspanningsmassage incl. voetenmassage

  • 75 minuten € 44,50

Sportmassage:

  • 30 minuten € 19,50
  • 60 minuten € 39,-

Strippenkaart

  • 5x massage van 60 minuten van € 195,- voor € 175,- korting € 20,-
  • 5x massage van 30 minuten van € 97,50 voor € 87,50 korting € 10,-

Cadeaubon

Wil jij een origineel cadeau geven? Met een massage bon zit je altijd goed!
Een cadeaubon is mogelijk vanaf €10 korting of voor een complete massage (30 of 60 minuten).

60 min:

Tijdens deze massage komen alle spieren aan bod van het bovenlichaam en het onderlichaam. Hierbij wordt zowel de voor- als de achterzijde gemasseerd.

30 min:

Hierbij wordt slechts een gedeelte van het lichaam gemasseerd. Denk bijvoorbeeld aan rug, nek en schouders of de benen.

Masseur:


Stefhanie Priest:
Sport- en ontspanningsmassage

 

Wat houden de massages in?

Preventief:

Een massage kan allerlei klachten zoals rugpijn, stijve spieren, stress en slapeloosheid voorkomen en verminderen. Een massage ontspant de spieren en verbetert de doorbloeding van het lichaam. Daarnaast worden afvalstoffen beter afgevoerd waardoor voedingsstoffen en zuurstof de cellen beter kunnen bereiken. Hierdoor kan pijn bestreden worden of zelfs verdwijnen. Let wel op, een masseur brengt enkel rust en ontspanning en is geen behandelaar van lichamelijke klachten.

Ontspanningsmassage:

De ontspanningsmassage is een massage om even los te komen van de dagelijkse stress in lichaam en geest. Door deze massage ontspannen niet alleen de spieren, maar door de sfeer van de massage ontspant ook je geest. Even een moment helemaal voor jezelf, een moment van rust.

De massage werkt niet alleen ontspannend, maar je krijgt er ook weer positieve energie van! Deze massagebehandeling bestaat uit lichte effleurages (strijkingen) en knedingen waardoor de harde en gespannen spieren zich zullen ontspannen. Bij deze massage wordt de ademhaling dieper en worden spieren en pezen soepeler waardoor je lichaam zich gaat ontspannen.

Heb je even rust, ontspanning en een moment voor jezelf nodig? Dan is deze massage de ideale oplossing.

Verschil met een sportmassage:

Het verschil tussen een sportmassage en een ontspanningsmassage zit met name in het soort strijkingen en de masseertechnieken. Bij ontspanningsmassage zijn de strijkingen langzamer en vinden er minder knedingen plaats dan bij een sportmassage.

Sportmassage:

Deze massage is voor zowel sporters als niet-sporters, ofwel voor iedereen.

Een sportmasseur houdt zich voornamelijk bezig met de behandeling van spieren. Het gaat hierbij meestal om de spieren die voor een bepaalde sport het meest worden belast. Dit kan ook gaan om bewegingen / handelingen in het dagelijks leven!

 

Definitie sportmassage:

De definitie van sportmassage is: “Het toepassen van een aantal handgrepen op een ontbloot lichaamsdeel van een gezonde sporter, met als doel de lichamelijke conditie te verbeteren, te herstellen of eventuele nadelige gevolgen van zijn/haar sportbeoefening weg te nemen.”

Het karakter van een massage kan ontspannend of stimulerend zijn, dit is afhankelijk van het tijdstip van de behandeling.

Toepassing:

Een sportmassage wordt toegepast om vermoeidheidsverschijnselen, die het directe gevolg zijn van lichamelijke inspanning, terug te dringen.

De afvalstoffen die vermoeidheidsverschijnselen, pijn of kramp veroorzaken worden uit de spieren gemasseerd. De stofwisseling wordt hierdoor positief beïnvloed. Hierdoor herstelt men sneller en kan men weer sneller een bepaalde prestatie leveren. Sportmassage wordt ook gebruikt om spieren voor een sportprestatie te activeren, als onderdeel van de warming up. Een ander effect, bij vrijwel iedere vorm van massage, is psychische en lichamelijke ontspanning.

De opbouw van een sportmassage:

De behandeling begint met het voelen waar de spieren stijf zijn of waar verhardingen zitten. Dit om tijdens de massage op deze plekken meer accent te leggen. De sportmassage begint met strijkingen (effleurages) direct op de huid, waarbij een massageolie gebruikt wordt. Hierna volgen de knedingen (petrisages). Hierbij worden de bindweefsels en spieren stevig aangepakt, waardoor de spierspanning afneemt, de bloedsomloop wordt bevorderd en de afvoer van afvalstoffen wordt gestimuleerd. Schuddingen zijn belangrijk voor de ontspanning. Met vibraties (tapotages) worden ook onderliggende spieren bereikt. Door druk uit te oefenen (fricties) op verhardingen kunnen deze weg worden gemasseerd.