Bedrijfsfitness

Het begrip bedrijfsfitness bestaat al enkele decennia in Nederland en mag tegenwoordig rekenen op financiële steun van de overheid. Ter stimulering van sport en beweging heeft het kabinet onder meer een fiscale vrijstelling voor bedrijfsfitness het leven in geroepen.

Dankzij deze vrijstelling is het voor zowel de werkgever als zijn medewerkers financieel aantrekkelijk om te gaan fitnessen. De vele regels en voorwaarden maken de invoering van een fitnessregeling echter niet eenvoudig en erg tijdrovend. Hiervoor bieden Bedrijfsfitness Nederland, Fitland Business & Health en High Five Fitness Network.

Waarom bedrijfsfitness?

Veel mensen leiden een zittend bestaan. Op school, op kantoor en in de auto, maar tevens als gevolg van de snelle ontwikkeling op multimediagebied: we zitten steeds meer en langer. Dit heeft grote consequenties voor het menselijke lichaam. Langdurig zitten heeft als gevolg dat gewrichten stijver worden, spieren en pezen slapper, botten brozer en kraakbeen weker. Al deze gevolgen kunnen op den duur klachten veroorzaken. Enkele voorbeelden van deze klachten zijn: artrose, peesontstekingen, osteoporose (botontkalking), rug- en nekklachten en RSI.

Behalve deze lichamelijke klachten heeft ons passieve bestaan tevens gevolgen op de psychische gesteldheid. Langdurige stress en zelfs het “burn out”-syndroom kunnen optreden. Wanneer passiviteit leidt tot klachten, dan is de logische oplossing voor al deze problemen: bewegen.

Bedrijfsfitness wordt steeds populairder, en niet zomaar. Sinds de ARBO-wetgeving van 1994 en met name de Wet Terugdringing Ziekteverzuim bent u als werkgever (mede)verantwoordelijk voor het welzijn van de werknemer. Bovendien kost ziekteverzuim uw organisatie veel geld.

Bedrijfsfitness bestaat al enkele decennia in Nederland en mag tegenwoordig rekenen op financiële steun van de overheid. Ter stimulering van sport en beweging heeft het kabinet onder meer een fiscale vrijstelling voor bedrijfsfitness in het leven geroepen.

Dankzij deze vrijstelling is het voor zowel  de werkgever als zijn medewerkers financieel aantrekkelijk om te gaan fitnessen. De vele regels en voorwaarden maken de invoering van een fitnessregeling echter niet eenvoudig en erg tijdrovend. Hiervoor bieden Bedrijfsfitness Nederland, Fitland Business & High Five Fitness Network.

De resultaten:

  • Lager ziekteverzuim
  • Fittere medewerkers
  • Vermindering van risicofactoren voor betrokken werknemers

Werkgevers: Bescherm uw werknemers door ze fit en vitaal te houden

Dagelijks worden uw werknemers geconfronteerd met bedreigingen die een negatieve invloed op hun prestaties kunnen hebben. Deze bedreigingen kunnen daarmee ook van negatieve invloed zijn op uw organisatie. Gemiddeld kost een verzuimende werknemer u €324,- per dag*. Iedere dag dat uw werknemer niet komt werken betaalt u de rekening voor vervangende arbeid, overwerk en productieverlies. Daarin is het productieverlies, in de periode dat de werknemer klachten had maar wel op het werk verscheen niet meegenomen. Bovendien geldt dit ook voor de re-integratiekosten.

* Bron: TNO, NEA 2005-2010 en CBS Statline

Voorkomen is beter dan genezen. Investeer slim, investeer in preventie. Bescherm uw werknemers door ze fit en vitaal te houden. Fitland Business & Health biedt hiervoor beweeg- en ontspanningsfaciliteiten aan. Daarmee kunnen uw werknemers op meer dan 100 kwalitatief hoogwaardige sportcentra, waaronder Uniek Fitness werken aan een beter gezondheid. Uw investering en de fiscale voordelen zorgen ervoor dat de financiële drempel zeer laag is voor werknemers om langdurig te blijven sporten.

Mocht er toch sprake zijn van uitval dan hebben wij een netwerk aan zorgaanbieders waarmee wij u verder kunnen helpen.

Bent u werkgever en wilt u meer informatie over de mogelijkheden?
Stuur een e-mail naar: businessandhealth@fitland.nl


Werknemers: Maak het vandaag nog waar!

Altijd al voorgenomen om te gaan sporten? Is het de hoogste tijd om te beginnen? Of wilt u sporten met extra voordeel?

Via Fitland Business & Health sport u voor een zeer voordelig tarief onbeperkt of flexibel (52x per jaar). Neem contact op met Fitland Business & Health en informeer of u werkgever reeds afspraken met ons heeft. Zo niet, dan kunnen wij dat in ieder geval voor u proberen te realiseren.

Stuur hiervoor een e-mail naar: businessandhealth@fitland.nl

High Five Fitness Network is al vele jaren toonaangevend in vitaliteitsprogramma’s voor het bedrijfsleven. Iedere dag stimuleert High Five Fitness Network vele duizenden medewerkers te werken aan het verbeteren van hun leefstijl. High Five Fitness Network brengt bedrijven – en hun medewerkers – in beweging en biedt beweegprogramma’s op elk niveau. De basis van de dienstverlening is bedrijfsfitness. Bedrijven en hun medewerkers kunnen hiervoor terecht bij ruim 600 erkende fitness- & healthclubs waar kwaliteit in begeleiding centraal staat. Uniek Fitness is hier ook bij aangesloten. Bedrijven en organisaties die de gezondheid en leefstijl van hun medewerkers willen verbeteren, vinden in High Five Fitness Network een daadkrachtige partner.

Doelstellingen van het Nationaal Gezondheidsplan:

  • werknemers gezond en verantwoord laten bewegen
  • voorkomen van chronische klachten bij werknemers
  • verminderen van het verzuim.

Wij verwijzen u naar de site www.nationaalgezondheidsplan.nl voor uitgebreide informatie en de contactgegevens.